Teimme kaveriporukassa pienen vajaan viikon reissun Nykkiin. Siellä on kaikkea. Ja paljon. Taloja, ruokaa, herkkuja, silmänruokaa, taidetta, baareja, juuneimittii!

Olimme varanneet Bike The Big Applesta yhden päivän tourin koko porukalle. Oppaanamme toimi Jesse, joka oli aiemmin toiminut fillarilähettinä muutamassakin isossa kaupungissa. Olikin ihan turvallinen olo seurailla Jesseä suurkaupungin vilinässä. Tourimme oli nimeltään The great Bridges. Poljimme 5 suurta siltaa ja pari pientä ( ja Roosevelt Islandilta takaisin Manhattanille jouduimme ottamaan gondolin, koska sieltä ei ole siltaa kaupunkiin). Kokemus oli mahtava! Ja näki niin erilailla kaupunkia kuin turrebussista, jollaisessa olen aiemmilla reissuilla ollut.

Jesse vei meitä sulavasti kaupunginosasta toiseen ja kertoili samalla pikku yksityiskohtia milloin mistäkin. Brooklyn, Queens, TriBeCa, Village, SoHo, Battery Park vain nimetäkseni muutamia paikkoja missä poljimme. Siltojen ylitys oli mahtava kokemus, jota ei ihan heti unohda puhumattakaan Broadway Avenuen polkeminen koko mitaltaan ruuhka-aikaan puikkelehtien autojen seassa.

Tässä matkan alkupäästä Brooklyn Bridge.

602956.jpg

Ja vieläkin Brooklyn Bridge. Toiselta oppaalta puhkesi rengas ja saimme ansaitun kuvaustauon.

602962.jpg

Tässä Triborough Bridge, joka oli aika karmiva. Kaide oli todella matala ja turvaverkkoa ei ollut sillan korkeimmassa kohdassa. Piti pyytää Mies polkemaan vasemmalla puolellani, että sai pääsi ilman paniikkia turvallisesti joen toiselle puolelle.

602967.jpg

Silitysrautatalo. Todella hieno ja vaikuttava.

602978.jpg

Etsin ja löysin! Ihana ihana Purl-kauppa SoHossa. Kauppa oli tosi pieni (vrt. puolet Menitasta) mutta siellä oli tosi ihana fiilis. Heti kun astuin sisään komea myyjä kysyä tarvitsenko apua. Paljon oli kivaa katseltavaa sen myyjän lisäksikin ;-) Yksi nainen keri lankaa vyyhdeltä kerälle ja kehui kaulalla keikkuvaa Shetlandiani. Kysyi, että onko se Shetland! Vähänkö meinasin pissata housuuni!

602982.jpg

Molemmilla sivuseinillä oli näin ihanaa lankakirjoa. Hypistelin kaikenmaailman ihanuuksia, mm. kiinalaista kashmiria hintaan $38/50g. Tulisi hintaa villapaidalle...

602987.jpg

Otin vaivihkaa kuvan ikkunan läpi sisälle, koska kaupassa oli niin suloinen tunnelma. Pöydän ääreen sai jäädä kutomaan ostamiaan lankoja. Kaupan myyjä kysyi minultakin, että haluanko, että lankani keritään kerälle! Ohh, mitä palvelua! En jäänyt kuitenkaan kerimään kun seurueen muut odottelivat viereisessä baarissa.

602988.jpg

Näissä taloissa voisi vaikka asua. Tämä on myös SoHoa.

602991.jpg

Sitten ostokset. Tässä on kahta eriväristä Koigua, sukkalangoiksi.

603005.jpg

Tämä on myös Koigua, 100% merinoa niinkuin ylläolevatkin. Pehmeää kuin mikä! Tästä tulisi varmaankin veljentytölle syyshattu. Puikot 3,5-4mm.

603006.jpg

Tämä on O-woolin lankaa. 3,75-4,5mm puikot. 50% certified organic merino ja 50% certified organic cotton. Aika ihanan pehmoista myös.

603008.jpg

Tänään en jaksa kutoa,eikä matkallakaan oikein kerennyt, kun kokoajan piti viipottaa paikasta toiseen. Tulomatkalla kudoin vähän sukkaa, mitä nyt kuoharinlitkinnältäni kerkesin. Ehkä ensi viikonloppuna on sukat valmiit?