Ihana sukkalanka ansaitsee ihanan sukkamallin, eikö? Tässä mielestäni molemmat ihania:

2189596314_2785daa646.jpg

Malli: IK:n Holiday numerosta Socks for Veronik

Lanka: Auracanian Ranco-sukkalanka, väri Moss, ei ihan yhtä kerää

Puikot: 2mm sukkapuikot

2189596316_5f451c7c39.jpg

Aloitin näiden sukkien kutomisen heti joulun jälkeen pyöröpuikoilla. Ja kylläpä takkusi! Ei millään meinannut edistyä ja hidasta oli. Meinasin jo lopettaa kesken kun ärsytti niin paljon mallin hitaus. Tai ainakin luulin, että hitaus johtui mallista, kunnes vaihdoin pyöröt sukkapuikkoihin ja johan alkoi suihkia! Ei vaan minulle sovi tuo sukkapyöröjen käyttö. Pikkurillit kramppaa, kämmenen ulkosyrjä kramppaa, hidasta on jne jne. Myin sitten pyöröt jo eteenpäin ja jatkan tästä edespäin ihan taviksilla sukkiksilla.

Näissä sukissa oli hauska kärkikavennus. Kavennukset tehtiin osin keskellä sukan päällä. Sukat olisivat varmaankin nätit kengissä, joissa olisi varvas auki, mutta kaikki kesäkenkäni ovat talviunilla, joten kuvat ovat nyt pelkistä sukista ilman kenkiä.

2189596306_9741e44914.jpg

Tosi nätti malli, vaikka onkin ihan peruskauraa. Ohjeessa kehotettiin tekemään 3n yhteen-kavennuksia, mutta ei minun tumpelon puikko taivu sellaisiin jumppaliikkeisiin, joten tein nosta, nosta, 1n ja sitten vedin ne kaksi nostettua silmukkaa sen nurjan yli. Toimii! Uudet lempisukat ja ihana lanka. Väristä puhumattakaan, mutta minulla onkin aika paha vihreäfiksaatio ;D