Lapsemme käyvät Steinerkoulua. Olemme olleet valtavan tyytyväisiä kouluvalintaamme. Yksi kriteereistämme ja ehkä se tärkein kriteeri kouluvalinnallemme oli se, että Steinerkoulussa on sama opettaja ensimmäiset 8 vuotta. Opettajasta tulee tosi läheinen sekä oppilaille, että vanhemmille. Meillä on vanhempainkokouksia noin kerran kuussa ja kutsumme opettajan ekalla luokalla kotiimme tutustumaan.

Tämän vuoden tammikuussa saimme kuitenkin kirjeen rehtorilta, jossa rehtori kertoi kuopuksemme opettajan määräaikaisen sopimuksen loppuvan huhtikuun 13. päivä ja vakituisen opettajamme tulevan takaisin hoitovapaalta 14. päivä huhtikuuta. SAY WHAT??? Emme edes tienneet opettajan olleen määräaikainen...

Tammikuun viimeisestä päivästä olemme me kolmannen luokan vanhemmat selvitelleet asoita, terapoineet lapsiamme, taistelleet, itkeneet ja yrittäneet saada pitää ihana, rakastettu, valtavan hieno opettajamme, mutta nyt näyttää siltä, että todellakin hävisimme taistelumme. Taistelu hävittiin ilmeisesti siksi, että reksi ei uskaltanut kysyä tältä hoitovapaalta palaavalta opettajalta, haluaisiko hän odottaa puolitoista kuukautta, tehdä sinä aikana sijaisuuksia ja ottaa syksyllä uuden luokkasarja, aloittaa "puhtaalta pöydältä". Sehän on se steinerpedagoogikon unelma, viedä luokkasarja ekasta kasiluokkaan. Nähdä miten lapset kasvavat, kehittyvät ja sitten saatella heidät ysiluokalle haikein mielin.  Sen sijaan ekalla luokalla aloittaa määräaikainen opettaja ja me menetämme ihanan opettajamme. 

No, tässä lyhyesti asia, joka on vienyt mehuni tänä talvena. Se, ja muutaman erittäin läheisen ihmisen syöpätaistelut. Ihan epää.

Aloitin vähän aikaa sitten nämä sukat kuopuksen opettajalle läksiäislahjaksi. Muutamat kyyneleet olen tirauttanut näitä kutoessani. Toissa viikolla oli viimeinen vanhempainilta. Useimmat äideistä itkivät koko vanhempainillan läpi, olo oli suruisa. En edes tiedä miten pärjään tiistaisissa läksiäisjuhlissa. Voiko niitä edes juhliksi kutsua?

Valitsin värin sukkiin ihan mututuntumalla, ajattelin, että tämä väri olisi open väri. Kun menin vanhempainiltaan, opella oli samanvärinen paita päällä! Tuuletin sisäisesti :-)

Malli: Nancy Bushin Evening socks for a lady

Puikot: 2,5mm

Lanka: Punta yarns Merisock 

Ihana lanka, ihanat sukat ihanalle naiselle!

Toivottavasti ope tykkää.