Kauluri. Mikä kammottava vaatekappale lapsuudesta! Kutittava, ahdistava ja kuuma!

Pakko myöntää, en lämmennyt ajatukselle, kun villitys neulemaailmassa alkoi jo pari (vai jo monta) vuotta sitten, koska minua on aina ahdistanut, jos kaulani ympärillä tai lähellä on vaatetta... Mutta sitten sain Piikkarilta lahjaksi ihanan kaulurin , ihastuin tähän vaatekappaleeseen täysin ja nyt sitten olen muutaman tehnyt itsellenikin.

Tämä ensimmäinen valmistui jo joskus syyskuussa (vai lokakuussa, äh siitä on jo niin kauan...) ja tein sen oikeastaan sitä nahkatakkia varten, jota en ikinä sitten kaupasta löytänytkään. Minulla oli mielessäni ihana nahkatakki, olin sen nähnyt unissani ja olisin halunnut tämän kaulurin siihen päälle lämmikkeeksi, että sitä olisi voinut pitää pitkäänkin syksyllä. Mutta ei, ei sitä nahkatakkia sitten löytynytkään. Joten kun Piikkari tuli viime sunnuntaina käymään neule- ja viskikerhomme kokoontumiseen, annoin tämän hänelle. Pipo meni siinä mukana myös. Jos löydän sen täydellisen nahkatakin, voin nopeasti neuloa uuden tällaisen, koska tässä ei kauaa nokka tuhissut!

Malli: 4. Keeppi ja myssy (tosin myssy omasta päästä)

Lanka: Novita Kelo

Puikot: 6mm ja 8mm 

Toisen kaulurin olen pitänyt itse ja kovalla käytöllä onkin ollut. Nousee ihanan ylös, peittäen melkein puolet naamastakin, mikä on pelkkää bonusta, koska Helsingin rantojen puhurit ovat olleet tänä talvena aika hirmuiset, meinaa lähteä tukka päästä kun yrittää rämpiä autolle... Hiukan oli aluksi vaikea selättää tämä ohje, kun tajusin yhden kohdan, taisin soveltaa muutamassa muussa kohdassa, joten en ole ihan varma, onko tämä ihan ohjeen mukainen, mutta kiva siitä tuli silti! Rouhea voisi olla oikea sana tätä kuvaillessani.

Malli: Veera Välimäen Happy Solitude Cowl

Lanka: Fritidsgarn tuplana (oli aika kutittava aluksi, mutta huljuttelin pitkään huuhteluaineessa, ja avot!)

Puikot: 8mm

Mallina kuvissa neule- ja viskikerhon toinen täysvaltainen jäsen, eli neuleguruni Piikk.... eikun siis huippumalli Piikkari, he. Kiitos hänelle muutamista neuleneuvoista taasen kerran. Ja tosineuleystävä neuloo kaksi ekaa riviä kinkkisestä pitsineuleesta, kun en itse osaa. Oih!