Tämä on pitänyt tehdä jo vaikka kuinka kauan. Kaikkihan ovat tämän tehneet ja kehuneet ja malli kieltämättä näyttää suloiselta. Ostin Jenkeistä saakka käsinvärjättyjä lankoja tätä varten, mutta kun en tiennyt mistä päästä mallia suurennetaan, että saadaan 3-vuotiaan kokoinen (malli on vastasyntyneen-1-vuotiaan kokoinen), niin halusin tehdä koeversion ensin. Tässä lepää:

2406530505_5b21e64674.jpg

Malli: EZ:n Baby Surprise Jacket

Lanka: Colinette Skye, väri Turquoise (2 kerää) ja nappilista tehty värillä Blue (ihan vähän), koska Turquoise loppui harmittavasti kesken, mutta mielestäni värin vaihto ei tässä haittaa...

Puikot: 4,5mm Addi puupyöröt

2407361062_161a32447f.jpg

Olipahan muuten sitten ohje! EZ:n ohjeet ovat näköjään aina hyvin summamutikkaisia ja itse pitää päätellä aika paljon, että mitä seuraavaksi tapahtuu. Ohjeessa luki aika monta kertaa: "Are you still with me?" No, minä en kyllä ollut. Piti konsultoida fellow-Surprisen tekijää, eli Tiinaa, jonka kanssa haluaisimme myös tehdä takin hieman isommalle lapselle ja tässä pitäisi nyt sitten pähkäillä silmukoita ja gaugea ja sen sellaista.

Takki vaan on niin omituisen muotoinen ennen kahden olkasauman ompelua, että ei siitä ota ainakaan tämä erkki selvää! En tiedä... Taitaa jäädä se isomman takin pähkiminen hamaan tulevaisuuteen ja tehdä niistä ihanista langoista jotain muuta. Tästäkään en tiedä kenelle tämä sopisi. Liian iso vauvalle, mutta hihat ovat liian lyhyet muille. En suoraan sanoen pidä tästä mallista nyt sitten juuri ollenkaan. Söpöhän tuo on ja sain kulutettua stashistani noita Colinetteja pois, jei! Pitää vaan alkaa tarjoilemaan tuota lähipiirin halukkaille.

2406530761_68f19930ef.jpg

Se täytyy kyllä sanoa, että EZ on ollut aikamoinen nero. Minun aivoni eivät kyllä tasan tarkkaan kääntyisi moiseen avaruusajatteluun. Kun neule oli valmis, piti parikin kertaa käännellä ja väännellä lörtsyä käsissäni, että mikä osa tässä on mikä osa. Onneksi oli tuo kaulus, ja se antoikin osviittaa, muuten minulla voisi olla neulelipastossa valmis, mutta mahdottomuuteensa kaatuva neule.

Noniin, tuosta ihanasta auringon paisteesta pääsemmekin sitten kevätaiheeseen! Ostin uuden kevättakin. Halusin tummanbeessin, tai vaaleanruskean tai muuten vaan vaalean kevätvärin, mutta ei ollut koossani kuin mustia sitä kyseistä mallia jäljellä ja koska tuo takki nyt on sinällään niin tylsä, niin piristin sitä vanhalla kaulaliinalla ja tänä aamuna tein siihen Hamahelmistä Pacmanin örkin rintaneulaksi. Miten niin lapsettaa? Inspiraatio tuli täältä ;-) Eikä meillä ole kuin hieman vajaa 20v ikäeroa... Krööh...

2406530859_8e2be3b4cb.jpg

Minä olen nuoruudessani pelannut paljonkin Pacmania, silloin ei ollut juuri muita pelejä kuin Space Invaders ja Pacman, molemmat nielivät kaikki markkani ja tulivat hyvin tutuiksi. Tekisi melkein mieli ostaa Pacman tuohon lasten Pleikkaan, mutta sitten voisi kotityöt ja kutomistyöt kärsiä.

2406530911_b9ecebf83c.jpg