Olen kovasti neulonut, mutta mitään en ole saanut pitkään aikaan valmiiksi. Tänä aamuna viimeistelin veljeni tulevan vauvan (ai miten niin tietävät, että vauva on tyttö ;-D) pipot. Neuloessani opin kolme (3!) uutta tekniikkaa. Palmikon, pitsin ja i-cordin. Kivaa oppia uutta, varsinkin kun ennen repertuaariini on kuulunut ainoastaan villasukka ja muutamat kamalat villapaidat.

468629.jpg

Tässä ensimmäinen vauvanpipo, sori tosi huono kuva. En ole vielä höyryttänyt pipoa joten on hieman epätasaista käsialaa... Lanka oli Lanettia kaksinkertaisena 4 sukkapuikoilla ja ohje oli anopin jostain käsityölehdestä repäisemä. Siinä ohjeessa neuvottiin punomaan nyörit korvaläppien päihin, mutta minä kun en osannut, niin tein ohjeen mukaan i-cordia ja se onnistui heti! Helppoa kuin heinänteko! Edessä ja takana on joustinneuletta ja palmikko on 3+3 silmukan palmikko.

468630.jpg

Tässä on sitten pitsipipo, josta tuli ehkä vähän liian reilu vastasyntyneelle, mutta kaipa tuota voi jossain vaiheessa käyttää. Pitsi myös epäonnistui, koska olin kyllä luovinani oikeat silmukkamäärät, mutta pitsin alettua huomasin, että puikoilla oli eri määrät silmukoita ja sitten en enää jaksanut purkaa, joten epätasaista on tuo jälki ja todella mietin kehtaanko tämän kuvan tänne laittaa, kaikki gurut sitten tuhahtelevat omilla koneillaan :-)

Pipo on myös Lanettista, kaksinkertaisena ja 4 sukkapuikoilla. Malli on siitä samaisesta anopin käsityölehdestä.

468631.jpg

Tässä on vielä tuloillaan kaulaliina vauvalle. Lanka on samainen kaksinkertainen Lanett ja edelleen 4 sukkapuikot. Malli on Cornelia Tuttle Hamiltonin Trana-kaulaliina Noro-kirjasta.

Vauvan laskettu aika on ihan justiinsa, joten pitänee tänään tehdä tuo kaulahuivi loppuun!