Pakkasviikonlopun jälkeen työpaikalla maanantaina oli todella kylmä! Hytisin ja värisin koko päivän, vaikka oli kashmirvillatakki ja iso villahuivi harteilla. Työpaikkani on meren rannalla ja talo on rakennettu 1800-luvulla, joten voitte kuvitella, että joka paikasta vetää ja puhaltaa. Kämmekkäät olisivat olleet poikaa, sormet olivat ihan syväjäässä kun pääsin kotiin. Tai niinno, kai ne lämpesivät jo Menitassa, koska heti kun astuin autoon työpaikalla, päätin, että käyn ostamassa jotain lankaa, joka sopii Eowyniin.

Ostinkin ihanaa lankaa! Se on Grignasco Tyrolia ja siinä on jäänsinistä ja vaaleanharmaata. Täydellinen Eowyn-lanka!

Pääsin kotiin lapset haettuani ja sanoin Miehelle, että tänä iltana minusta ei ole mihinkään, meinaan kutoa itselleni jotain jotta tarkenen huomenna työpaikalla. Olin kotona 16.45. Aloitin heti kutomisen ja pidin vain tauon syödäkseni Miehen tekemää kinkkukiusausta ja laittaakseni myöhemmin lapsille iltapalaksi jugurttia ja Weetabixia. Klo 23 yritin saada Miestä tekemään minulle pari voileipää huikopalaksi, mutta Mies oli liian väsynyt, joten jatkoin vaan! Lankakin loppui kesken, joten jouduin purkamaan hieman molemmista rannekeosista, että sain pitsin valmiiksi. Huh! Ja kello oli 00.20 kun työ valmistui. Kudoin kutosen puikoilla ja tein rannekkeisiin ohjeen 30 silmukan sijaan 38 silmukkaa. Pitsiosa ohjeen mukaan. Ihanathan niistä tuli:

468611.jpg

Nojoo, ostinhan mä muutakin tietysti kun ton yhden surkean kerän ;-) Garnstudion Inkaa oli pakko saada, sillä kun näin ne, se taisi olla rakkautta ensi silmäyksellä. Pipo ja kaulahuivi! Ja tuo Noron Silk Garden 84 on tullut jo aikapäivää sitten, mutta ansaitsee kyllä esittelyn, siitä tulee Klaralund, ohjekin on jo käännetty, kiitos Annashin, Tekeleen virallisen kääntäjän! Turkoosi mohairsekoite oli viime perjantaina Soukan Menitassa alelaarissa (samoja oli muuten myös Korkeavuorenkadulla) 2,90€/vyyhti. Siitä tulis isona huivi, ohjekin on jo.

468612.jpg

On se paha, työn ja kodin välisellä matkalla on Korkeavuorenkadun Menita ja kotikaupan vieressä on Soukan Menita. Oli pakko laittaa kaverille kotimatkalla koodia: "Apua, en voi olla ostamatta lankaa, taidan olla lankaholisti!" Mutta on se vaan niin kivaa!